Kanada Vize Gereksinimleri - Anlayışlı Seyahat

Tavsi̇ye, 2019

Editörün Seçimi

Kanada Vize Gereksinimleri


Kanada, Montreal kentine bir gezi yapmadan önce, her ikisi de vatandaşlık ülkenize bağlı olan pasaport ve vize şartlarını kontrol etmeniz gerekecektir.

Vizeler, Kanada hükümeti tarafından Kanada'da veya başka bir ülkedeki Kanada büyükelçiliği tarafından verilen ve pasaport sahibine sınırlı bir süre için ziyaret etmek, çalışmak veya ders çalışmak için Kanada'ya giriş izni veren resmi bir damgadır.

Kanada'yı Ziyaret Etmek İçin Vizeye İhtiyacı Var

Birçok ülkeden gelen insanlar Kanada’yı ziyaret etmek veya transit geçmek için vize almazlar - yani bu insanlar bir uçuş düzeninde başka bir yere özgürce geçebilirler. Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Avustralya, İtalya ve İsviçre'den diğerlerinin ziyaretçilerinin Kanada'ya gelmek için vize almaları gerekmez.

Bununla birlikte, bazı ülkelerden vatandaşların Kanada'yı ziyaret etmek veya geçmek için vize almaları gerekir, bu nedenle yukarıda belirtilen ülkelerden değilseniz vatandaşları vize almak isteyen ülkelerin listesini kontrol ettiğinizden emin olun. Bu durumda, ülkeye geldiğinizde Kanada vizenizi (pasaportunuzda bir pul) ibraz etmeniz gerekir; bu nedenle, Kanada vizeniz için yeterli zaman ayırmadan önce almak için bol miktarda başvurmanız gerekir. gezi — genellikle dört ila sekiz hafta.

Mevcut Kanada Vizeleri

Geçici oturma vizesi, altı aya kadar Kanada’yı ziyaret etmek isteyenler içindir. Bu vize, tek bir giriş, birden fazla giriş veya sadece geçiş için olabilir ve altı aydan uzun süredir Kanada'da kalmak isteyen kişiler, geçici ikametten en az 30 gün önce ülkede iken vize uzatması için başvurabilirler. vize sona eriyor.

Transit vize, durdurmadan veya ziyaret etmeden, 48 saatten daha az bir süre için Kanada'da seyahat eden herkesin ihtiyaç duyduğu ücretsiz geçici geçici vize türüdür. Kendi ülkenizde bu vize formuna başvurmanız gerekir, ancak tek yapmanız gereken seyahat tarihinizden en az 30 gün önce basit bir form göndermek.

Kanada'da altı ay veya daha uzun süre ders çalışmayı planlayan ve geçici olarak Kanada'da çalışmak isteyenlerin sırasıyla çalışma izni veya çalışma izni başvurusu yapmaları gerekir.

Kanada Vize Başvuruları

Kanada vizesi almak oldukça basittir. Yapmanız gereken tek şey, Kanada dışında yapılan geçici ikamet vizesi için iki sayfalık başvuru formunu doldurmak veya en yakın Kanada Vize Bürosunu aramak. Gerekli belgeleri toplayın, uygun ödemeyi yapın ve posta ile gönderin veya başvuruyu bir Kanada Vize Ofisine götürün.

Kalkıştan en az 30 gün önce bir Kanada vizesi için başvuruda bulunmayı ya da e-posta ile gönderilmesi halinde sekiz hafta izin vermeyi unutmayın. Ziyaretçiler, bulundukları ülkeden Kanada'ya vize başvurusunda bulunmalı ve Kanada'ya varışta vize için başvuruda bulunamazlar.

Seyahate çıkmadan önce vize alamamanız, havaalanının sizin uçuşunuza girişinizi reddetmesine ya da en kötü durum senaryosunda, Kanada topraklarına ulaştığınızda derhal ülkenize geri gönderilmenizi sağlayacaktır.


Top